Zvornik / 29.03.2024

Potpisani ugovori sa studentima kojima su odobrene stipendije iz budžeta Grada Zvornika

Slika
s

U velikoj sali Gradske uprave Zvornik danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa studentima kojima su odobrene stipendije iz budžeta Grada Zvornika.Iz budžeta Grada Zvornika u školskoj 2023/24 godini biće stipendirano 213 studenata.

Slika
s

Kako je rekao gradonačelnik Zvornika,Bojan Ivanović, iz budžeta Grada Zvornika za studentske stipendije u 2024. godini, biće isplaćeno 181.400 KM.

“Ranije je objavljena i konačna rang lista, na osnovu koje 213 studenata ostvaruje pravo na stipendiju, odnosno, svi koji su ispunili uslove konkursa.Kategorije za studentske stipendije su: studenti sa prosjekom ocjena većim od 8.5,studenti master studija sa prosjekom većim od 9.0, studenti iz porodica RVI od I-IV kategorije, studenti slabog materijalnog stanja,studenti sa smetnjama u razvoju, studenti iz porodica sa troje i više djece, studenti prve godine nosioci Vukove diplome, studenti prve godine Tehnološkog fakulteta i stipendije po odluci gradonačelnika”-kaže Ivanović.

Slika
g

Kako je istakla Isidora Beatović iz Branjeva,student šeste godine Medicinskog fakulteta u Beogradu studentima je veoma važna podrška gradske uprave tokom studiranja.

Od ukupno 213 stipendija, 111 je za studente čiji je prosjek ocjena preko 8,50 i 14 za brucoše koji su nosioci „Vukove diplome“. Osam studenata iz kategorije „Studenti sa smetnjama u razvoju ili studenti bez oba roditelja“ dobilo je stipendiju, kao i svih 16 studenata master studija i prosjekom većim od 9. Svi brucoši Tehnološkog fakulteta u Zvorniku, njih 18, kao i tri studenta iz porodica RVI. Stipendije je dobilo i 15 studenata iz kategorije „Troje i više djece“ i 18 iz kategorije studenata slabog materijalnog stanja. Prema Odluci gradonačelnika biće stipendirano 10 studenata iz različitih kategorija. U zavisnosti od kategorije stipendija iznosi 1.000 KM, 500 KM i 300 KM na godišnjem nivou.