Multimedija / 21.12.2022

Prijem za uspješne zvorničke sportiste

Slika
zvornik sport

U odvojenim prijemima za uspješne zvorničke sportiste, zamjenik gradonačelnika Bojan  Ivanović, razgovarao je danas prvo sa Sarom Ćirković i njenim trenerom Mirkom Ždralom. Zatim i sa  Nikolom Drobnjakom i Zoranom Sandić, Milanom Sandićem i Marijom Jokić.

Sara Ćirković je svjetska omladinska šampionku u boks, kik-bokser Nikola Drobnjak je osvajio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu i svjetski prvak je u profesionalnom kik-boksu, a Zorana Sandić, Milan Sandića i Marija Jokić su osvajači zlatnih medalja na Balkanskom prvenstvu u tekvondou, dok je Marija Jokić proglašena i za najbolju juniorku BIH u izboru Olimpijskog komiteta BiH.

Nakon prijema Sara Ćirković je uručila zamjeniku gradonačelnika poklon – statuu sa svjetskog prvenstva u znak zahvalnosti za podršku koju pružaju ovom klubu.

Slika
zvorik sport

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović je čestitajući sportistima i njihovim trenerima na uspjehu, istakao  da su svi oni vrhunski u sportu koji treniraju, da su uzorni građani i pravi ambasadori svoga grada. „Želim im da ih posluži zdravlje i da ih zaobiđu sportske povrede, a za rezultate se ne sekiramo, ovo su samo jedne od medalja u nizu koje će oni postići u karijeri, uto sam siguran. Grad Zvornik izdvaja značajna sredstva za sport, a prema planu koji imamo mi ćemo već u sledećoj godini nastojati da krenemo sa gradnjom centra za borilačke sportove čime ćemo podići uslove za razvoj sporta“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Ivanović.

Ćirkovićeva je istakla da se osjeća jako ispunjeno i zadovoljno, te da je ovo njen najveći uspjeh. „Ove godine osvojila sam i Evropsko prvenstvo i proglašena najboljom bokserkom. Sledeće godine prelazim u kategoriju seniora i to će biti  jedan novi početak u mojoj karijeri. Kreću I prirpeme i takmičenja za učešće na Olimpijskim igrama koje su moj slijedeći cilj“ – kazala je Ćirkovićeva i naglasila da joj podrška lokalne zajednice znači mnogo, za pripreme i za sve što im treba.

Slika
zvornik sport

Kik-bokser Nikola Drobnjak se zahvalio na prijemu rekavši da je to nešto najvredniji, jer se time dokazuje da se vrednuje i cijeni i rad i uspjeh sportista. „Uspio sam da ponovim uspjeh iz prethodne godine, postao sam profesionalni prvak Evrope, a na Evropskom amaterskom prvenstvu u Turskoj osvojio sam bronzanu medalju. Podrška naše Gradske uprave znači jako mnogo, a posebno bih hteo da istaknem da je Grad Zvornik jedan od retkih koji podržava svaki sport i da je to na jako visokom nivou.“

Slika
zvornik sport

Trener Tekvondo kluba Zvornik Mladen Ristić zahvalio se zamjeniku Ivanoviću na prijemu i izdvojenom vremenu kako bi čestitao, ali i čuo koje su potrebe ovog kluba. On je rekao da su kao klub imali veliki rezultat ove godine i izrazio nadu da podrška od Gradske uprave neće izostati ni u budućem vremenu.

Sandićeva koja je proglašena za najbolju seniorku Balkana rekla da joj je Balkansko prvenstvo, što se tiče ove godine, najbolje odrađeno takmičenje, te da je presrećna. Jokićeva koja je proglašena i za najbolju juniorku BiH u izboru Olimpijskog komiteta BiH,  istakla je da je današnji prijem dodatni motiv da nastave još jače.