Zvornik / 17.03.2023

PU Zvornik:U februaru 61 vozač isključen iz saobraćaja zbog vožnje u pijanom stanju

Slika
policija

Policijska uprava Zvornik organizovala je redovnu konferenciju za medije na kojoj su prezentovani podaci rada za februar ove godine.

Kako je saopštio načelnik Odjeljenja za organizovani kriminalitet Miljan Bobar u februaru mjesecu evidentirano je 71 krivično djelo, zbog čega je nadležnim tužilaštvima podnijeto 60 izvješataja o počinjenim krivičnim djelima protiv 70 lica.

 Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosila je  47.328 KM. Od ukupnog broja krivičnih djela, 60 krivičnih djela bilo iz oblasti opšteg kriminaliteta, četiri iz oblasti zlopupotrebe opojnih droga i šest krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, kao  i jedno krivično djelo je iz oblasti javnog saobraćaja.

Načelnik Sektora policije Dražan Erkić rekao je da je februaru evidentirano 46 saobraćajnih  nezgoda, što je više za 15 saobraćajnih nezgoda u odnosu na isti period prošle godine.

Od ukupno 46 saobraćajnih nezgoda, osam je bilo sa povrijeđenim licima, od kojih jedna sa teško i  sedam sa lakše povrijeđenim licima, dok je 38 saobraćajnih nezgoda bilo sa materijalnom štetom. Policija je u februaru na putevima koje pokriva Policijske uprava Zvornik kontorlisala 713 vozača i vozila i izdala 826 prekršajnih naloga. Iz saobraćaja je isključeno 13 vozila i 72 vozača, od kojih je 61 vozač isključen zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Zvornik Vladan Vasilić rekao je da u februaru nije bilo krvičnih djela  ni prekršaja u većem obimu koji bi mogli izazvati uznemirenost građana.