Zvornik / 12.02.2024

Servisne informacije regije Birač za 12.02.2024.godine.

Slika
Zvornik panorama 11

Na području koje pokriva PU Zvornik evidentirana su četiri krivična djela, dva u Vlasenici, a po jedno u Skelanima i Kozluku.Zabilježen je  jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira u Kozluku. Dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Bratuncu u kojoj su dva lica povrijeđena. Zabilježena su i dva požara, u Skelanima i Gornjoj Kamenici. U protekla 24 časa devet lica je lišeno slobode,pet lica  u Bratuncu,dva u Vlasenici,i po jedno lice u Skelanima i Zvorniku.

U porodilištu zvorničke bolnice rođena je jedna beba,jedna djevojčica.

 Pripadnici Službe profesionalne vatrogasne jedinice iz Zvornika imali su intervencije na gašenju šumskih požara u Gornjoj Kamenici i Glumini.

Na području regije Birač danas nema planiranih isključenja električne energije.

Saobraćaj se na putevima regije Birač odvija po suvim i  mjestimično vlažnim kolovozima.

Biometeorološka prognoza nepovoljna je  za sve hronične bolesnike,poseban oprez savjetuje se srčanim  bolesnicima  i  hipertoničarima.Od meteoropatskih reakcija moguća je glavobolja, nervoza i razdražljivost.

Danas će biti svježije vrijeme sa kišom u većini krajeva i maksimalnom temperaturom vazduha do 13 stepeni Celzijusovih. Prije podne kiša će padati na jugu i sjeveru, dok će na istoku biti uglavnom suvo i malo toplije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.Sredinom dana slaba kiša će zahvatiti i istočne predjele, a potom i većinu krajeva.Slab snijeg će padati samo ponegdje na planinama.Minimalna temperatura vazduha biće od tri do osam, u višim predjelima od nula, a maksimalna dnevna od šest na zapadu do 13 na istoku, u višim predelima od tri stepena.