Zvornik / 18.09.2023

Servisne informacije regije Birač za 18.09.2023.godine.

Slika
z

Na području koje okriva PU Zvornik zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira u Vlasenici.Dogodile su se dvije saobraćajne nezgode, u Bratuncu i Kozluku u kojima je pričinjena materijalna šteta.Nije bilo evidentiranih krivičnih djela na području koje pokriva ova policijska uprava.

U porodilištu zvorničke bolnice rođene su dvije bebe,dječak i djevojčica.

Pripadnici Službe profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik imali su dvije intervencije na gašenju niskog rastinja  u Glumini i Orahovcu.

Zbog radova na dalekovodu “Kiseljak” danas će u periodu od 8  do 15 časova  bez električne energije  biti Jasenica i Kiseljak.

Sa autobuske stanice Zvornik autobusi saobraćaju redovno.

Saobraćaj se na putevima regije Birač odvija po suvim kolovozima. Mjestimično umjerene magle koja smanjuje vidljivost do 180 m jutros ima na putnim pravcima Zeleni Jadar-Bratunac,Konjević Polje-Skelani,Bratunac-Drinjača.

 Biometeorološka prognoza danas je nepovoljna za osobe sa srčanim problemima i visokim krvnim pritiskom.Od meteropatskih reakcija moguća je  glavobolja , neraspoloženje i nesanica.

Danas će biti promjenljivo oblačno i toplije vrijeme uz duže sunčane intervale, a dnevna temperatura vazduha biće i do 33 stepena Celzijusova. Poslijepodne je uz lokalni razvoj oblačnosti u centralnim predjelima moguć slab pljusak.Duvaće slab do umjeren vjetar, uglavnom zapadnih smjerova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.