Zvornik / 01.02.2022

Servisne informacije za 01.02.2022.godine.

Slika
grad drina kisa

Na području koje operativno pokriva PU Zvornik, u protekla 24 časa evidentirano je jedno krivično delo u Zvorniku te jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom u Karakaju. U istom periodu, nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Pripadnici Službe profesionalne vatrogasne jedinice iz Zvornika nisu imali intervencija.

U porodilištu JZU „Bolnica Zvornik“ rođene su dve devojčice.

Saobraćaj se na putevima odvija po mokrim kolovozima, a na putevima nema ostataka snega ni leda. Temperature vazduha jutros se kreću u intervalu od -4º u višim do 0º u nižim predelima regije Birča.

Na graničnim prelazima Karakaj i Šepak ovog jutra nema dužih zadržavanja ni na ulasku ni izlasku iz zemlje.

Iz preduzeća “Vodovod i komunalije”informacija da je vodosnadbevanje za danas uredno.

Sa Autobuske stanice Zvornik ovog jutra svi autobusi saobraćaju redovno,uz povećan broj linija zbog  prevoza učenika.

Što se biometeorološke prognoze tiče, danas je nepovoljna za većinu hroničnih bolesnika,poseban oprez se preoručuje astmatičarima i osobama sa psihičkim problemima..Od meteropatskih reakcija moguća je glavobolja,nesanica i reumatski bolovi.

Danas će preovladavati oblačno vreme sa slabim padavinama, vetrovito i sa temperaturom do osam stepeni Celzijusovih. Ujutro se očekuju slabe padavine, susnežica i sjeg, od centralnog pojasa ka istoku, a na jugu pretežno suvo.Padavina slabe i prestaju tokom večeri i noći, uz raslojavanje i smanjenje oblačnosti, duvaće umeren do jak vetar, severni i severoistočni, Јutarnja temperatura iznosiće od -2 do 4 stepena,u višim predelima od -5 stepeni,a dnevna od2 do 8 stepeni, u višim predelima od – 3 stepena Celzijusova.