Zvornik / 25.01.2022

Servisne informacije za 25.01.2022.godine.

Slika
zima kuća

Saobraćaj se na putevima odvija po suvim i mestimično mokrim kolovozima. Temperature vazduha jutros se kreću u intervalu od -20º u višim do -10º u nižim predelima regije Birča. 

Na području koje operativno pokriva PU Zvornik,, u protekla 24 časa evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira u Bratuncu. U istom periodu, nije bilo krivičnih dela niti saobraćajnih nezgoda. 

Pripadnici Službe profesionalne vatrogasne jedinice iz Zvornika imali su dve intervencije, na gašenju zapaljenog kontejnera te dimnjaka u naselju Grobnice.

U porodilištu JZU „Bolnica Zvornik“ rođen je jedan dječak.

Na graničnim prelazima Karakaj i Šepak ovog jutra nema dužih zadržavanja ni na ulasku ni izlasku iz zemlje.

Iz preduzeća “Vodovod i komunalije”informacija da je vodosnadbevanje za danas uredno.

Sa Autobuske stanice Zvornik ovog jutra svi autobusi saobraćaju redovno,uz povećan broj linija zbog  prevoza učenika.i završetka školskog raspusta.

Što se biometeorološke prognoze tiče danas je nepovoljna za srčane bolesnike,cerebrovaskularne I osobe sa psihičkim poteškoćama..Od meteropatskih reakcija moguća je glavobolja,bolovi u kostima i pad koncentracije.

Danas se očekuje sunčano i hladno vreme, ujutro do minus 16 stepeni Celzijusovih. Јutro će biti pretežno vedro i vrlo hladno uz jak mraz. Lokalno na istoku i po kotlinama biće pretežno oblačno i suvo. Tokom dana u tim predelima očekuju se sunčani periodi, u ostalim krajevima biće sunčano.Poslepodne postepeno naoblačenje na severu uveče će se proširiti do centralnog planinskog pojasa i istoka, dok na jugu ostaje sunčano uz pretežno vedro vreme. Vetar će biti slab severnog i severozapadnog smera. Najniža jutarnja temperatura vazduha biće između -16 stepeni i -10 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevnaod -4 stepena do -1 stepen, na jugu do 7 stepeni Celzijusovih.