Zvornik / 28.03.2023

Servisne informacije za 28.03.2023.godine.

Slika
Grad most iz vazduha

Na području koje pokriva PU Zvornik zabilježena su tri krivična djela, u Zvorniku, Bratuncu i Vlasenici.Dogodile su se dvije saobraćajne nezgode, u Kušlatu i Đevanju, u kojima je pričinjena materijalna šteta. 

U porodilištu zvorničke bolnice rođene su tri bebe, dvije djevojčice i dječak.

Pripadnici Službe profesionalne vatrogasne jedinice iz Zvornika imali su mirnu noć,bez intervencija

Danas se izvode radovi na trafostanici „Samoizbor“ pa će bez struje u periodu od 9 do 14 časova bez struje biti potrošači koji se nalaze na izlazu prema robnoj kući.

U opštini Osmaci izvode se radovi na dalekovodu „Osmaci“, te će bez električne energije u terminu od 10 do 17 časova biti Šarci, Kula, Kakanj, Osmaci, Šeher, Like, Borogovo, Pantelići, Sajtovići, Zelina, Rakino brdo, Panduri i Vrelo.

Danas se izvode radovi u opštini Han Pijesak, na dalekovodu „Pjenovac“, te će bez električne energije u terminu od 08:30 do 14:30 časova biti Babine, Pjenovac, Ravanjsko, Kape, Nevačka i Rubinići.

U Šekovićima će se izvoditi radovi na dalekovodu „Šekovići“, pa će bez struje u periodu od 08:30 do 14:30 časova biti Jasen, Klještani, Luke, Dole, Brda i Trnovo, Mišari, Garići, Đurići i Grabovica.

 Saobraćaj se na putevima regije Birač odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima

Biometeorološka prognoza danas je povoljna za većinu hroničnih  bolesnika,dodatan oprez se savjetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima..Od meteropatskih reakcija moguća je glavobolja i razdražljivost.

Danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito i hladno vrijeme, sa dnevnom temperaturom od tri do 12 stepeni Celzijusovih. Јutro će biti hladno i vjetrovito uz slab mraz, na istoku oblačnije, a u ostalim predjelima pretežno vedro, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.Tokom dana biće hladno i vjetrovito sa sunčanim periodima i postepenim naoblačenjem, koje će u poslijepodnevnim časovima u višim krajevima donijeti slab snijeg, a u nižim na istoku slabu kišu i susnježicu, dok će na jugu biti pretežno sunčano.Јutarnja temperatura vazduha biće od – 2 do 2 stepena , na jugu do 5 stepeni , u višim predjelima od – 6 stepeni , a dnevna od 3 do 9 stepeni , na jugu do 12 stepeni  u višim predjelima od – 1 stepen stepen Celzijusov.Duvaće umjeren vjetar, povremeno sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.