Zvornik / 11.10.2021

Šta znači ako neko nosi oko vrata traku sa suncokretima?

Slika
GU

Lepljenjem plakata „Nije svaki invaliditet vidljiv“ u šalter sali Gradske uprave i Bolnici Zvornik danas je ozvaničena kampanja Udruženja roditelja, djece i osoba sa poteškoćama u razvoju „Dječija nada“.  Ova kampanja podrazumjeva da osobe koje budu nosile simbol ili traku suncokreta imaju prednost pri ostvarivanju svojih prava, bez dosadašnjih čekanja u redu.  Dejan Jović, predsjednik  udruženja „Dječija nada“  koje je u našem gradu formirano ove godine je rekao da nošenjem trake ili simbola suncokreta osobe na diskretan način drugim licima ukazuju da imaju poteškoće u razvoju ili pored sebe imaju takvu osobu. 

Plakat

„ Ova kampanja nama mnogo znači. Ja kao roditelj djeteta sa poteškoćama u razvoju , mnogo vremena sam provodio po redovima  i čekaonicama. Sada  u saradnji sa zdrastvenim ustanovama ali i drugim ustanovama , takvih  problema i čekanja nadamo se više neće biti “, rekao je Jović.  On je pozvao i druga udruženja i nevladine organizacije da podrže ovu kampanju, kao i sve građane da imaju razumjevanja kada u čekaonicima vide osobe sa simbolom ili trakom sa suncokretom .

plakat

Ivan Popović direktor Bolnice Zvornik je istakao da su se odmah odazvali inicijativi ovog udruženja . Svim našim službama i zaposlenima smo uputili odmah i pismeni dopis , kao i usmeno obaveštenje da ukoliko prilikom pružanja zdrastvenih usluga primjete osobe ili djecu sa simbolom suncokreta , odmah ih primaju bez čekanja, naglasio je Popović

plakat

Nakon lepljenja plakata u Šalter Sali Gradske uprave načelnik odeljenja za privredu i društvene djelatnosti grada Zvornik Darko Stefanović je rekao da je ovo dodatna pažnja za ovakve kategorije stanovništva.“ Oni će ubuduće imati prednost pri završavanju svojih poslova kako u šalter sali, tako  i svih  drugih  poslova koje imaju u Gradskoj upravi“ dodao je Stefanović. Udruženje roditelja, djece i osoba sa poteškoćama u razvoju „Dječija nada“, trenutno ima 25 članova.