Zvornik / 16.05.2022

Stevanović: Novi investitor nemački PASS uskoro počinje proizvodnju u Zvorniku

Slika
Zoran Stevanovic

Prvog dana početka obilježavanja  Dana grada Zvornika - 612 godina od prvog pisanog pomena grada, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je najavio da uskoro počinje proizvodnja novog innestitora u Zvorniku. 

Zvornik se danas bori da opstane i sačuva ono što ima u ovom teškom vremenu. Očekujemo do kraja godine da krene proizvodnja u industrijskoj zoni sa jednim novim investitorom što je znak da smo privlačni stanim ulagačima , istakao je Stevanović. Ova nemačka firma je između Zvornika i Laktaša izabrala naš grad za svoje proizvodne pogone.

On je pojasnio da je nemačka firma PASS, koja se bavi prozodnjom autodijelova, kupila prostor nekadašnjeg Famoda kako bi tu preselili svoju proizvodnju iz Poljske.

Firma je kupila prostor za preko 800 hiljada  KM, uknjižili ga i rade na pripremi pogona za rad. Ova firma će do kraja godine zaposliti 150, a u drugoj fazi, naredne godine, još 150 radnika. To je znak da je Zvornik zaista perspektivan grad jer invastitori dolaze u njega , rekao je Stevanović.

On je naglasio da se PASS  bavi proizvodnjam autodijelova za cijeli svijet., te da imaju pogone u Bijeljini gdje radi veliki broj radnika. Njihov je plan da u septembru ili najkasnije do kraja oktobra krenu sa plasmanom proizvoda iz Zvornika u svijet , najavio je gradonačelnik Zvornika.

D.J