Zvornik / 02.12.2021

Stipendije za obuku iz novinarstva

Slika
Media centar Sarajevo

Konkursom Mediacentra iz Sarajeva, šansu da uz kvalitetnu obuku i uz dobijenu stipendiju, mladi  steknu praktične veštine u novinarstvu, pruža se i ove godine novim generacijama.

Pravo da se prijave na konkurs imaju studenti i studentice završnih godina novinarstva i komunikologije iz BiH, kao i mladi bh. novinari i novinarke do tri godine radnog iskustva. Za sve koji konkurišu neophodno je da imaju dobro znanje engleskog jezika, poznaju osnove multimedijalne produkcije i da imaju osnove informatičke pismenosti.

Za svakog učesnika i učesnicu programa predviđena je stipendija u iznosu od 1000 KM bruto kojom će polaznici pokriti troškove života, smještaja i prijevoza tokom trajanja programa. Smještaj i hranu tokom petodnevnog treninga u Sarajevu obezbijedit će organizator, dok će se polaznici sami pobrinuti za pronalazak smještaja u gradu u kojem će obavljati praksu. 

Praksa na jednom od partnerskih medija predviđena je u novinama Oslobođenje - Sarajevo i Nezavisne novine - Banja Luka. Takođe i praksa u redakcijama internet sajta e-trafika u Banja Luci i RTV Slon u Tuzli.

Nadamo se da će prijava biti i iz Zvornika, a da  će zvornički učesnik nakon završene obuke postati i deo ekipe radija Osvit. Na linku Mediacentra su svi detalji i objašnjen načina  prijave:

https://media.ba/bs/event/edukativni-program-slobodni-glasovi-2021-trening-i-placena-novinarska-praksa