Zvornik / 09.09.2022

Subvencijom grada – 19 Zvorničana do svog biznisa

Slika
Ugovori potpisivanje

Grad Zvornik je ove godine u budžetu izdvojio 100 hiljada KM za subvenciju građana za samozapošljavanje.

Naslovna

Danas su ugovori potpisani sa 19 lica  kojima su odobrena sredstva iz budžeta grada po Javnom pozivu za dodjelu sredstava za samozapošljavanje u ovoj godini. Podsticajna sredstva su bespovratna i dodjeljuju se u fiksnom iznosu od po 5.000 KM, rekao je Darko Stefanović načelnik odeljenja za privredu i društvene djelatnosti.  Od 22 prijavljenjih na Javni poziv 19 ih je zadovoljilo kriterijume , rekao je Stefanović i dodao da je jedan od uslova bio da su lica nalaze u evidenciji Biroa za zapoljavanje u Zvorniku i da nije ranije imalo registrovan privatni biznis . Ovo je subvencija za pokretanje prvog biznisa. Cilj nam je da osnažimo ljude za pokretanje samostalnog biznisa , da ostvare prihode, kroz samozapošljavanje .

Darko Stefanovic

Stefanović je podsjetio da je Grad Zvornik raspisivao nekoliko ovakvih poziva, te dodao da  analiza podataka poslednjeg Javnog poziva pokazuje da je od sedam lica kojima su odobrena sredstva, njih šest nastavilo sa radom nakon godinu dana .

Irena Tomic

Irena Tomić iz Zvornika  je jedna od potpisnica ugovora o subvenciji. Ona nam je rekla da je sredstva dobila za otvaranje cvećare te dodala da se bilo teško odlučiti za pokretanje sopstvenog biznisa . Rizik je velik ,ali bez rizika nema ni uspjeha ističe Tomićeva.

Ostojic

I Slavko Ostojić se odlučio da rizikuje i pokrene svoj biznis nakon pet godina rada na poslovima automehaničara. On je rekao da se odlučio da otvori zanatsku mehaničarsku radnju u naselju Jardan i da će mu početna sredstva u iznosu od 5000 KM .