Multimedija / 29.06.2022

" Trojka iz bloka" - za porodicu Ćirković prikupljeno 9050 KM

Slika
Trojka iz bloka

Na sportsko humanitarnom turniru u brzom šutiranju trojki pod nazivom “ Trojka iz bloka” ukupno je prikupljeno 9050 KM, saznajemo od organizatora Humanitarnog udruženja Srbi za Srbe . 

Trojka iz bloka 6

Novčana sredstva prikupljena su od sponzora iz Zvornika i učesnika koji su u velikom broju uplaćivali umjesto planiranih 5 KM, 10 i više maraka zavisno od svojih mogućnosti.

Trojka iz bloka ucesnici

Aleksandar Mršić koordinator projekta “Trojka iz bloka” za Republiku Srpsku , rekao je da je na praznik Vidovdan baš u Zvorniku počela ovogodišnja turneja “ Trojka iz bloka” koja je u narednom periodu biti organizovana u  preko 10 gradova .

Srbi za Srbe

Mršić je pojasnio da u svakom gradu, pomažu jednu porodicu, a novčana sredstva “ Trojke iz bloka” koja su prikupljena u našem gradu biće uplaćema za višečlanu porodicu Ljubomira Ćirkovića iz Osmaka. Mršić je rekao da je u planu da se ove godine u Republici Srpskoj pomoći preko 20 porodica.

Kada je riječ o izgradnji kuće za porodicu Ćirković, Mršić kaže da je prva faza završena sagrađena je kuća, a sada slijedi druga faza odnosno unutrašnji radovi, stolarija, instalacije, opremanje. Akcija se nastavlja i ja pozivam sve ljude dobre volje, a posebno privrednike iz Zvornika da nam se priključe , a kako to mogu da urade mogu se informisati putem našeg sajta “ Srbi za Srbe”, kaže Mršić.

Cirkovic

Ljubomir Ćirković je došao na humanitarni turnir kako bi se zahvalio svim ljudima , privrednicima i humanitarnoj organizaciji “ Srbi za Srbe” koja njegovoj porodici obezbeđuju krov nad glavom. Ćirković nam je rekao da očekuje da bi se mogli u novu kuću useliti krajem godine. Ljubomir kaže da mu ovakva pomoć znači sve u životu, da obezbedim krov nad glavom za svoju porodicu. Ljubomir je otac  šestoro djece od 16 godina do deset mjeseci.

Trojka iz bloka 3

Već drugu godinu ovo humanitarno takmičenje koje organizuje održava se u Zvorniku. Veliki broj naših sugrađana je podržao svojim dolaskom i navijanjem ovaj humanitarni turnir.

Sva prikupljena sredstva biće usmjerena u humanitarne svrhe, za pomoć višečlanoj porodici  Ćirković iz Osmaka kojoj Humanitarna organizacija Srbi za Srbe gradi kuću.

Hor OMS Vojin Komadina

U kulturno umjetničkom programu učestvovali su članovi hora Osnovne muzičke škole “ Vojin Komadina”.

Učesnice " Trojke iz bloka" bile su i sestre Ana i Irena Spasojevic.

Sestre Spasojevic

Publiku je sve učednike nagradila burnim aplauzima kao  i mlađi ansambl KUD “Sveti Sava “ iz našeg grada.

KUD Sveti Sava

D.J