Zvornik / 06.06.2022

Turisti iz Novog Sada i Bečeja posjetili Zvornik

Slika
Biblioteka turisti naslovna

Sa ljepotama našeg grada imali su prilike da se upoznaju turisti iz Novog Sada i Bečeja. Kako saznajemo od od Aleksandre Đerić stručnog saradnika za marketing u Turističkoj organizaciji grada Zvornik, grupa od 40 turista posjetila je Narodnu biblioteku i Muzejsku zbirku, Turistički info centar i suvenirnicu,  kao i u nezaobilaznu srednjovjekovnu tvrđavu na Đurđev gradu.

Gradska uprava turisti

Ova posjeta je realizovana nakon što su se predstavnici turističke agencije Easytravel, na nedavno održanom Beogradskom sajmu turizma, upoznali sa turističkim potencijalima grada Zvornika, kaže Đerićeva. Ona je dodala da su ih iz agencije kontaktirali kako bi organizovali jednodnevnu posjetu Malom Zvorniku i Zvorniku.

Turiste smo dočekali na autobuskoj stanici, proveli ih kroz grad, zadržali smo se u posjeti Narodnoj biblioteci i našem Turističkom info centru, kaže Đerićeva.

Muzejska zbirka turisti

Ona dodaje da su se turisti trećeg životnog doba odnosno penzioneri posebno oduševili postavkom u Muzejskoj zbirci naše biblioteke.

Muzicka plato turisti

Nakon toga je organizovan šetnja gradom , do objekta Gradske uprave, a šetnja je nastavljena obalom rijeke Drine uz neizostavno slikanje kako naše preljepe rijeke, tako i mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

Djurdjev grad turisti

Na kraju jednodnevne posjete , turisti Novog Sada i Bečeja  upoznali su se sa ljepotama  srednjovjekovne tvrđave Đuređev grad, i uživali u pogledu na sam grad, ali i Zvorničko jezero, dodaje Đerićeva.

D.J