Zvornik / 23.09.2023

U Bratuncu svečani prijem za roditelje novorođenih beba

Slika
b

Već treći put u toku ove godine načelnik opštine Bratunac dr Lazar Prodanović organizovao je svečani prijem za mlade bračne parove koji su u prethodnom periodu postali roditelji novorođenčadi, podnijeli zahtjeve i ostvarili pravo najednokratnu novčanu pomoć za rođenje djeteta, a sve u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za stimulisanje nataliteta na području opštine Bratunac.

Na prvom i drugom prijemu bilo je prisutno 45 bračnih parova , dok su na jučerašnjem prijemu Rješenja o jednokratnoj novčanoj pomoći uručena 27 bračnih parova koji su u prethodna tri mjeseca postali roditelji.

Slika
b

Devet majki je dobilo iznose od 500 KM za rođenje prvog djeteta, dvanaest majki iznose od 700 KM za rođenje drugog djeteta , četiri majke iznos od 1000 KM za rođenje trećeg djeteta, jedna majka iznos od 1.200 KM za rođenje blizanaca koji su prvorođeno i drugorođeno dijete i jedna majka iznos od 2000 KM za rođenje blizanaca koji su trećerođeno i četvrtorođeno dijete.

Opština Bratunac će i u narednom periodu nastaviti da izdvaja značajna sredstva za ovu namjenu, kao i da raznim mehanizmima podržava mlade bračne parove i stimuliše ih da ostaju na prostoru naše opštine.

Od početka godine kao mjera stimulisanja nataliteta iz budžeta je izdvojena 51.000 KM za jednokratne novčane pomoći za ukupno 72 porodice.