Zvornik / 13.12.2022

U Gradskoj upravi Zvornik organizovan prijem za pripravnike

Slika
pripravnici

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović u velikoj sali Gradske uprave danas je  organizovao prijem za 30 lica kojima je 6. decembra  počeo da teče  pripravnički staž u gradskoj upravi Zvornik.Pripravnički staž za lica sa visokom stručnom spremom trajaće 12 mjeseci a sa srednjom stručnom spremom šest mjeseci.Među pripravnicima su diplomirani sociolozi,ekonomisti,inženjeri i pravnici.

Slika
pripravnici

Kako je rekao  zamjenik gradonačelnika, Bojan Ivanović, povod za današnje okupljanje je potpisivanje ugovora za trideset pripravnika po konkursu Gradske uprave, od čega je 25 pripravnika sa visokom stručnom spremom i pet pripravnika sa srednjom stručnom spremom.Od 30 pripravnika dvadeset i jedno se finansira po programu Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske  a preostalih devet se finansira iz budžeta grada Zvornika.

Ivanović je naglasio da ovim činom grad Zvornik želio je da izađe u susret svojim sugrađanima koji su se javili na ovaj konkurs,da odrade pripravnički staž,steknu neko radno iskustvo ,što je i preduslov za polaganje državnog ispita,a nakon toga izađu na tržište rada sa nekim određenim predznanjem.

Grad Zvornik svake godine izdvaja značajna sredstva  iz budžeta grada  za podsticaj zapošljavanja  i pokretanje sopstvenog biznisa, što se pokazalo kao kao dobar primjer prakse za privredni razvoj grada Zvornika dodao je Ivanović.

Slika
pripravnici

Stojana Dragutinović,diplomirani sociolog, dobila je priliku da odradi jednogodišnji  pripravnički staž u Centru za socijalni rad u Zvorniku.Ona je istakla da je za nju ovo jedna velika šansa  za daljim usavršavanjem u struci i sticanjem novih znanja,iskustava i vještina.

Slika
pripravnici

I Željana Šarić iz Čelopeka,diplomirani ekonomista,danas je potpisala ugovor u Gradskoj upravi Zvornik i narednih godinu dana odradiće pripravnički staž u upravi grada.Ona smatra da će ova godina mnogo da  znači tokom daljeg usavršavanja i dobijanja posla i da je šteta da mladi kadrovi napuštaju našu državu zbog toga što ne mogu ovde da nađu posao.