Zvornik / 12.10.2021

U nedelju planinarska akcija „Uspon na zvorničku tvrđavu“

Slika
Naslovna Djurdjev grad

PEU „Korak“ i Turistička organizacija grada Zvornik u nedelju, 17. oktobra,organizuju  planinarsku akciju „Uspon na zvorničku tvrđavu“.  U pitanju je nova staza u kojoj će pored planinara moći da uživaju i svi Zvorničani ljubitelji prirode.

Akcija Gradska kapija

Iz Gradske uprave obavještavaju da su  krajem avgusta članovi Planinarsko ekološkog udruženja „Korak“ uz podršku Gradske uprave  očistili tkzv Jerininu stazu strasti koja od gradske kapije vodi do gornjeg grada srednjevjekovne tvrđave Đurđevgrad. Jerinina staza strasti, osim što je u predivnoj prirodi i nudi divne vidikovce, s obzirom da vodi kroz srednjevjekovne građevine, budi i maštu – kako se to nekada gradilo, ko je gradio, kakve priče čuvaju ti ostaci…

Pogled

Dolazak i okupljanje učesnika zakazano je u nedelju  na šetalištu na parkingu  na obali rijeke Drine od osam  časova, a polazak  u šetnju je zakazan za devet časova . Dužina Jerinine staze je 850 metara, uspon je 350 metara, a ukupna dužina planinarske akcije osam kilometara.

Plakat

Za ovu turu potrebno je planinarsko iskustvo, odlično zdravlje, fizička kondicija, prigodna oprema, jer se prolazi zahtjevnim i na pojedinim mjestima eksponiranim terenom. Šetnja će biti organizovana uz poštovanje epidemioloških mjera.