Zvornik / 16.10.2021

U nedelju planinarska akcija „Uspon na zvorničku tvrđavu“

Slika
Pogled Djurdjev grad

PEU „Korak“ i Turistička organizacija grada Zvornik u nedelju, 17. oktobra,organizuju  planinarsku akciju „Uspon na zvorničku tvrđavu“. 

pogled

U pitanju je nova staza u kojoj će pored planinara moći da uživaju i ostali  ljubitelji prirode. Dolazak i okupljanje učesnika u nedelju  zakazano je na šetalištu , odnosno parking prostoru na obali rijeke Drine od osam  časova, a polazak  u šetnju zakazan je za devet časova .

parking

Dužina staze je  osam kilometara, dok je  ukupan uspon 350 metara. Za ovu akciju potrebno je planinarsko iskustvo, odlično zdravlje, fizička kondicija, prigodna oprema, jer se prolazi zahtjevnim i na pojedinim mjestima eksponiranim terenom.

pogled

Podsjećamo da su krajem avgusta članovi Planinarsko ekološkog udruženja „Korak“  uz podršku Gradske uprave očistili ovu stazu koja je nazvana Jerinina staza strasti.

akcija

Staza kojom će ići naši planinari i sugrađani vodi od gradske kapije, preko bedema, srednjeg grada  do gornjeg grada srednjevjekovne tvrđave Đurđevgrad  i crkve Svete Petke.

pogled

Povratak je planiran drugom uređenom stazom preko Kaplana prema gradu Zvorniku.  Šetnja će biti organizovana uz poštovanje epidemioloških mjera.