Zvornik / 06.06.2022

Učenici TŠC Zvornik ponovo nagrađeni za inovacije

Slika
TSC Plaketa naslovna

Tročlana ekipa učenika trećeg razreda Tehničko školskog centra Zvornik osvojila je diplomu sa bronzanom plaketom na Međunarodnoj  izložbi ideja, inovacija i stvaralaštva “ INOS MLADIH 2022” koja je održana u Banja Luci.

TSC INOS 2022

Prestižno priznanje školi su donijeli  učenici trećeg razreda, smjer autoelektričar Tomislav Ristić, Ognjen Miličić i Danijel Dunić, koji su pod mentorstvom prof. Milomira Borića predstavili projekat “Aparat za dezinfekciju ruku” .

Kako saznajemo od direktora ove srednjoškolske ustanove Gorana Grujića,  realizacija ovog projekta je počela u jeku pandemije virusa korona . Nastavnik i učenici su tada došli na ideju da naprave automatski aparat za dezinfekciju ruku, i na ovom projektu su radili oko godinu dana, pojašnjava Grujić .

TSC Plaketa

Ovo nije prva nagrada učenika Tehničko školskog centra. Podsjećamo da je prije ovoga zapažen uspjeh postigao projekat “Model pametne kuće kao novo nastavno sredstvo” učenika trećeg i četvrtog razreda elektroenergetike Predraga Radovanovića,  Nenada Josipovića i Marka Mihajlovića pod mentorstvom prof. Bože Ilića.

Direktor Tehničko školskog centra Goran Grujić ističe, da se učenici i profesori trude da svake godine, barem sa jednim projektom, učestvuju na različitim takmičenjima za inovacije.

D.J