Multimedija / 05.11.2021

Zvornička Civilna zaštita i Crveni krst učesnici velike taktičke vježbe „ Sistem 2021“

Slika
vezba

Vremenske prilike danas su išle na ruku učesnicima operativno-taktička vježba subjekata i sistema zaštite i spasavanja "Sistem 2021“  koja je održana na  rijeci Drini između Loznice i Malog Zvornika . Kiša je učesnike pratila cijelo vrijeme i prikazana je jedna realna situacija spasavanja i evakuacije građana.

vezba

Učesnici ove vježbe bili su i predstavnici Službe Civilne zaštite i organizacije Crvenog krsta iz našeg grada.

vezba

Prema riječima načelnika Službe Civilne zaštite grada Zvornik  Rajka Juroševića, vježba se održavala na srbijanskom dijelu obale rijeke Drine uzvodno od graničnog prelaza Šepak. Gradska služba Civilne zaštite učestvuje  u vježbi je učestvovala  sa jednim čamcem i posadom od  tri člana  .

vezba

Sekretar organizacije Crvenog krsta grada Zvornika, Dana Mićić je naglasila da je prikazano reagovanje u slučaju velikih poplava, a vježba je ima za cilj da pokaže funkcionisanje cjelokupnog sistema zaštite i spasavanja. 

vezba

Mićić nam je rekla da učestvovalo 20-tak volontera koji su već nekoliko dana bili na pripremama za ovu veliku vježbu.

cz

Volonteri su prezadovoljni učešćem i realnošću same situacije .

vezba

Naši volonteri su  u vježbi bili markiranti odnosno „ glumili “  su osobe koje su poplavljene i povređene, ali i volontere koji zbrinjavaju i prevoze na sigurno mjesto povređene, pojasnila nam je Mićićeva  .