Multimedija / 22.03.2022

Zvornik : Poetsko muzičko veče - prepuno emocija, ljubavi i osmjeha

Slika
Mladi bracni par

Petsko muzičko veče  posvećeno prazniku Mladenci, Svjetskom danu poezije i dolasku proljeću privuklo je pažnju Zvorničana posebno mladenaca koji protekle godine stupili u brak.

Manifestacija mladenci

Ovo, za njih,  posebno veče svojim malim tananim glasićima uveličali su članovi Malog hora Osnovne muzičke škole “ Vojin Komadina"

Mali hor

Učenica ove škole  Leontina Maunaga sa svojim umjećem na violini pobrala je takođe velike simpatije publike koja ju je nagradila burnim aplauzom.

Katarina Maunaga

U duhu romantike svojim glasovnim mogućnostima sve je osvojio i profesor solo pevanja u OMŠ “ Vojin Komadina “Goran Popović  

Predsjednik SPKD „Prosvjeta“ iz Zvornika Rade Perić istakao je da se tradicija obilježavanja Mladenaca održava 24 godine ističući da su ovi mladi ljudi budućnost svake zemlje.

Radislav Peric

Svake godine imamo nešto novo, a drago nam je se mladi bračni parovi prijavljuju za ovu manifestaciju i pokazuju ljubav i poštovanje. Svaka država koja ima zdrave mladence , ima budućnost. Porodica je stub države, a majka je temelj kuće , rekao je Perić i dodao da se prijavilo 35 mladih bračnih parova , te tri para sa više od 50 godina zajedničkog bračnog života.

Naši sugrađani bračni par Milan i Radojka Pejić su već 57 godina u braku.

Bracni par Pejic

Milan Pejić nam je rekao da svim mladencima, ali i svim sugrađanima želi da dočekaju starost u zdravlju i veselju i da budu srećni u braku. Onima koji se nisu skrasili da se ožene i udaju. Mi živimo u domaćinstvu u kome zajedno živi devet članova. Slažemo se koliko možemo, borimo se sa svim nedaćama, ali i zajedno radujemo u veselim trenucima dodao  je Pejić. On je  dodao da imaju osmoro praunučadi. Od njegove supruge  Radojke saznajemo da su se vjenčali 8. januara 1964. godine.  Nema neke posebne tajne za ovakav dug brak, rekla nam je gospođa Pejić ali i upozorila mlade bračne parove da se  nekada mora nešto i otrpiti , posebno ono što nam se ne sviđa.  Kada gori vatra treba je gasiti. Praštajte i volite jedni druge, to je moja poruka svim mladima parovima poručila  je Pejićeva.

TSC

Učenici Tehničkog školskog centra su takođe bili učesnici Petsko muzičke večeri  posvećenoj prazniku Mladenci, Svjetskom danu poezije i dolasku proljeću.

Oni su pripremili prigodan program sa stihovima, pjesmom, ali i glumom.

TSC

Direktorica OMŠ " Vojin Komadina " Dijana Zekanović je rekla da je ova manifestacija za nju od posebnog značaja.  Moj suprug i ja smo u godini kada smo bili mladenci bili dio ove manifestacije što nam je ostalo u posebnom sjećanju.  Stoga se mi u školi trudimo  da djeci prenesemo značenje svih praznika,  te da  zajedno učestvujemo u njihovom obilježavanju , navela je Zekanović.

Mali hor

Svim mladencima uručeni su i prigodni pokloni uz čestitku koje su za njih napravili mališani Dječijeg vrtića " Naša radost"

Mladenci

Organizator manifestacije je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta“, a pokrovitelj Grad Zvornik.