Zvornik / 19.05.2022

Otvorena izložba “Zvornik kroz objektiv”

Slika
Izlozba Zvornik kroz objektiv

Građani Zvornika moći će da se upoznaju sa prošlošću svog grada kroz fotogafije koje su izložene na panoima u Narodnoj biblioteci. Koliko se Zvornik mjenjao, kakva je bila njegova arhitetktura, ulice - koje su bile pod kaldrmom, kako su izgledala pojedina naselja… a kako izgledaju danas.

Izložba  “Zvornik kroz objektiv” , koja je otvorena  povodom obilježavanja Dana grada posebno će biti interesantna našim starijim sugrađanima koji još pamte kako je Zvornik nekada izgleda.

Izlozba 1

Prema riječima,  Nege Stjepanović direktorice Narodne biblioteke i Muzejske zbirke na fotografijama je obuhvaćen period od austougarskog do danas.  “Mislim da će našim sugrađanima, a posebno učenicima osnovnih i srednjih škola,  biti ova izložba zanimljiva.  Moći će da uporede kako je  Zvornik izgledo prije sto i više godina, a kako danas.  Da li ima još uvjek objekata koji su bili  nekada, da li postoje ulice, da li su se promjenili nazivi ulica…..  “ kaže Stjepanovićeva.

Izlozba 2

Ona je naglasila da izložba nema samo kratkotrajnu vrijednost, već će ostati sačuvana kao dio Zavičajnog fonda Narodne Biblioteke i Muzejske zbirke.

 Izlozba 3

Izložba  “Zvornik kroz objektiv” će se ponuditi i drugim opštinama područja regija Birač i Podrinje, gdje ćemo prikazati arhitetkturu i razvoj Zvornika u poslednjih sto godina , naglašava Stjepanovićeva.

D.J