Zanimljivosti / 06.08.2021

Višestruka korist limunove kore

Slika
LIMUN

Vjerovatno i vi, kao i većina ljudi, uvijek bacate limunovu koru nakon što iskoristite sadržaj limuna. Limunova kora može da vam posluži na mnogo načina. Osim toga što je limun prepun vitamina C i samim tim je dobar za zdravlje, njegovu koru možete iskoristiti u još neke svrhe, a ovo su neke od njih.

*Kora od limuna uklanja većinu neprijatnih mirisa. Jedan od načina na koji možete da je upotrijebite, jeste da je stavite na dno kante za smeće kako bi upila neprijatan miris iz nje.

*U činiju sa vodom stavite koru od limuna pa je stavite u mikrotalasnu. Uključite na najjaču temperaturu i grijte oko pet minuta. Na ovaj način uklonićete neprijatne mirise iz mikrotalasne, ali i bakterije i prljavštinu koja se nataložila u njoj.

*Limun sadrži u sebi prirodnu aromu koja je odbojna mravima, pa je ovo dobar način da ih se riješite ukoliko vam stvaraju probleme. Dovoljno je da stavite limunovu koru na "kritična mjesta" i mravi se više neće pojavljivati.

*Isto kao i kad je u pitanju mikrotalasna, frižider možete očistiti na isti način. Stavite nekoliko limunovih kora u frižider i nestaće svi neprijatni mirisi.

*Korom od limuna očistite lice ako imate problem sa aknama ili kožom koja se brzo masti. Na ovaj način regulisaćete lučenje sebuma, smanjićete fleke i ujednačiti ten.

*Sadržaj kiseline u kori limuna može vam pomoći da eliminišete mrlje na zubima. Zube trljajte unutrašnjim, bijelim dijelom kore limuna nekoliko minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom. Tretman ponavljajte s vremena na vrijeme.