Zvornik / 06.09.2021

Alumina: Sindikat se oglasio otvorenim pismom javnosti

Slika
ALUMINA

Kako je ugroženo normalno funkcionisanje kompanije Alumina, a time i opstanak njenih zaposlenih, prvi se svojim otvorenim pismom oglasio Sindikat Alumine koje prenosimo u cjelosti u nastavku teksta. Iz Alumine pozivaju nadležne institucije da se pod hitno uključe u rješavanje ovog problema.

sindikat

“Obzirom da se stečajni postupak oko Birača i dalje vodi, te da je zbog nerješenih sporova i spornih sudskih odluka ugroženo normalno funkcionisanje kompanije Alumina, a time i opstanak njenih zaposlenih, njihovih porodica i svih drugih koji su zavisni od poslovanja Alumine, pozivamo nadležne institucije da se pod hitno uključe u rješavanje ovog problema. Radnici i njihove porodice neće da budu ničija kolateralna šteta. Bilo kakvi sljedeći potezi u smislu upada sudskih izvršitelja i nekakvih zapljena sredstava Alumine, čime se remeti funkcionisanje i stečeni imidž kompanije, biće spriječeni od strane radnika. Naravno da ćemo uključiti i sve ostale građane Zvornika i okoline, koji su svjesni značaja rada fabrike.Upozoravamo nadležne institucije da ovo shvate najozbiljnije. Predugo traje ova tragikomedija oko Birača.

Zašto se ne uključuju nadležni organi? Da li se možda čeka da narod rješava problem na ulici? Ako je to cilj, onda ste blizu njegove realizacije. Ali, kad se situacija otme kontroli, nemojte poslijeda svaljujete odgovornost na radnike i građane. Vi ste dužni da rješavate problem, a ne da ga pravite i radite na štetu sopstvenog naroda. Ako ne znate kako da riješite stečaj, uključite radnike. Svakako za njen opstanak i poslovanje velika zasluga upravo pripada njenim radnicima.

Zbog svega, još jednom upozoravamo: Svako dalje uznemiravanje i ugrožavanje rada fabrike biće povod za radikalne reakcije radnika i njihovih porodica, navodi se u otvorenom pismu  Sindikalnog odbora sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva privrednog društva Alumina upućenog nadležnim institucijama i javnosti”, kaže se u otvorenom pismu nadležnim institucijama i javnosti, Sindikata Alumine.