Zvornik / 21.06.2024

Djeca sa KiM sutra stižu u Zvornik-svečani doček u OŠ”Sveti Sava”

Slika
OS Sveti Sava

Sutra u Zvornik stiže  46 dece sa Kosova i Metohije koji će u našem gradu boraviti od 22.do 29. juna, a u  okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

Kako je u razgovoru za Osvit radio rekla načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti,Biljana Milić, grad Zvornik prvi put učestvuje u ovom projektu  a u naš grad dolazi 23 učenika iz OŠ”Miladin Popović” Pasjani i 23 učenika iz OŠ”Dositej Obradović”Partež.

“Primiće ih njihovi vršnjaci iz OŠ”Sveti Sava” iz Zvornika i očekuje se da deca sa Kosova u Zvornik stignu u subotu između 14:30 i 16 časova,gdje će im biti upriličen svečani doček u dvorištu OŠ”Sveti Sava”-kaže Milić.

"U ponedeljak,24.juna za djecu sa Kosova i Metohije biće organizovan obilazak grada i znamenitosti u organizaciji Turističke organizacije grada Zvornik.U sredu,26 .juna Dom omladine i Oskar film iz Banja Luke organizuju projekciju filma za decu. U petak,28. juna učenici sa Kosova i Metohije posjetiće Saborni hram Rođena Presvete Bogorodice u Zvorniku a nakon toga učenici Osnovne muzičke škole “Vojin Komadina “ prirediće koncert za svoje goste i drugare-"pojašnjava Milić..

 Povratak učenika sa Kosova i Metohije  planiran je u subotu 29.juna oko 10 časova.