Zvornik / 11.11.2022

Dom zdravlja Zvornik obilježava Svjetski dan dijabetesa

Slika
Dom zdravlja

Dom zdravlja Zvornik i Služba porodične medicine ove godine obilježavaju niz datuma u cilju promocije zdravlja i prevencije bolesti.Jedan od tih datuma je i Svjetski dan dijabetesa koji se obilježava 14.novembra.

Kako nam je rekla, Natalija Stević, načelnica službe porodične medicine Zvornik, povodom dana dijabetesa, u ponedjeljak će u centru grada na svom punktu, organizovati za građane Zvornika, besplatno mjerenje šećera u krvi, krvni pritisak, dijeliti propagandni materijal,savjete i voće.Takođe tog dana zvorničanima će biti podjeljeni i besplatni aparati za mjerenje šećera u krvi,čime će građanima biti omogućeno rano otkrivanje ove bolesti.

U isto vrijeme u Domu zdravlja Zvornik od 12 do 14 časova biće održano predavanje za udruženje dijabetičara”Dijabeta” regije Birač na temu  “Psihološki aspekti šećerne bolesti”.

Svi sugrađani koji toga dana ne stignu da obave pregled ili iz nekog drugog razloga budu spriječeni da to učine, mogu  od 15. do 25. novembra, da izvrše besplatan  pregled šećera i pritiska u prostorijama  Doma zdravlja svakog radnog dana od 12 do 14 časova.

Od 14.novembra fasada Doma zdravlja Zvornik će u večernjim satima  da svjetli u plavoj boji, jer je plava boja jedan od simbola obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa.