Zvornik / 27.04.2023

Obilježena osma godišnjica od smrti Dragana Đurića i terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku

Slika
polaganje

Povodom obilježavanja godišnjice od terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku, danas su ispred zgrade Policijske uprave položeni vijenci na spomen ploču, čime je odata počast Draganu Đuriću, policijskom službeniku koji je na današi dan prije osam godina, tragično nastradao u terorističkom napadu.

Slika
polaganje

“Danas smo položili vijence, služili parastos i zapalili svijeće na spomen obilježju našem policijskom službeniku Draganu Đuriću, koji je život izgubio na svom radnom mjestu, u terorističkom napadu koji se ovde dogodio prije osam godina.Prilikom ovog terorističkog napada ranjena su i još dvojica naših kolega. Za uspješno suprotstavljanje terorizmu kao obliku ugrožavanja bezbjednost nekog društva, neophodno je podizanje nivoa svjesti o postojanju terorizma kao oblika ugrožavanja bezbjednosti”, rekao je Željko Spasojević,načelnik Uprave za policijsku podršku Ministarstva unutrašnjih poslaova Republike Srpske.

Slika
polaganje

Spasojević je istakao da je terorizam  konkretna stvar,on se dešava i njegove posledice su veoma strašne.Za uspješno suprotstavljanje terorizmu  kao obliku ugrožavanja bezbjednosti, jeste povećanje kapaciteta institucija za suprostavljanje terorizmu.MUP RS permanentno preduzima mjere u tom pogledu i u organizacionom smislu,materijalno tehničkom opremanju i kadrovskom jačanju, rekao je Spasojević.

Slika
polaganje

Pored pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i gradonačelnika Zvornika, cvijeće na spomen ploču su položili i članovi porodice tragično nastradalog Dragana Đurića. Brat Anđelko Đurić rekao je da je osam godina prošlo od ubistva njegovog brata ali da bol nikada neće proći,bol je ostala ista.

Slika
polaganje

Podsjećamo, teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku, izvršio je Nerdin Ibrić, 24-godišnjak iz mjesta Kučić Kula  27. aprila 2015. godine. Tom prilikom je ubio Dragana Đurića, koji je stajao na ulazu u stanicu, a ranio dvojicu policajaca koji su bili u blizini. Policajci su uzvratili na napad i ubili napadača.